Welke HDMI-kabels moeten worden gekocht voor uw nieuwe 4K HDR-tv.

- Jan 07, 2019-

Om iets op je tv aan te sluiten, heb je waarschijnlijk HDMI-kabels nodig. Voorbij zijn de dagen van multi-gekleurde kabels om audio en video te leveren. HDMI dekt beide. De status van de kabelkabel is overal hetzelfde. Zelfs de kassa-lijnen bij supermarkten hebben HDMI-kabels. Als je goed naar de details kijkt, zijn er veel cijfers en afkortingen die zorgen voor een verwarrende puinhoop voor iedereen die probeert te achterhalen welke kabels ze moeten kopen voor hun nieuwe tv.

Prijs heeft weinig te maken met het feit of een kabel zal werken met je nieuwe uitrusting. Zelfs de goedkoopste kabels zouden u iets moeten opleveren , maar om ervoor te zorgen dat u 4K HDR-video (High Dynamic Range) krijgt, hebt u mogelijk specifieke en beter gemaakte HDMI-kabels nodig. Deze kosten misschien niet meer dan de goedkoopste die u kunt vinden, maar zijn de moeite waard om uit te zoeken. Je oude kabels werken misschien ook, maar nogmaals, niet iedereen zal het doen. Dus als u overweegt om een nieuwe tv, een 4K Blu-ray-speler of een 4K HDR-mediastreamer te kopen, bent u mogelijk ook op zoek naar nieuwe HDMI-kabels. Gelukkig kun je de maximale prestaties in een HDMI-kabel halen voor minder dan $ 10.

Heb je echt nieuwe kabels nodig?

Ik krijg aanbevelingen over nieuwe kabels hieronder, maar eerst een beetje advies.

Alleen omdat u een nieuwe tv krijgt, betekent dit niet per se dat u nieuwe HDMI-kabels nodig hebt, zelfs als u een upgrade uitvoert naar iets met 4K en HDR. Over korte afstanden, zeg minder dan 2 meter, zou zowat elke recente "High Speed" HDMI-kabel prima werken. "Hoge snelheid" is de classificatie die door HDMI-bedrijven wordt gebruikt om kabels aan te geven met de bandbreedte voor het verwerken van 1080p en hogere resoluties.

Je kunt bandbreedte denken als een pijp. Je moet in staat zijn om veel "water" door de buis te krijgen met 4K- en HDR-inhoud. Een kabel moet "groot" genoeg zijn om alles aan te kunnen.

Helaas is er geen manier om te weten, alleen door naar een kabel te kijken, of deze de enorme hoeveelheid gegevens aankan die nodig is voor 4K- en HDR-inhoud. Zelfs als er "High Speed" op de jas staat, is dat niet 100% nuttig. Een kabel kan als "hoge snelheid" worden beschouwd als deze 1080p passeert, maar niet goed genoeg is om 4K te verwerken. De enige manier om te controleren of het werkt, is door het te testen.


Er zijn slechts twee "mislukkingen" met een HDMI-kabel. Het meest waarschijnlijke is dat u helemaal geen signaal krijgt: een leeg of knipperend scherm. Controleer eerst of alles correct is aangesloten en of al je instellingen correct zijn.

Onthoud ook dat als een stap in je keten geen 4K HDR is, niets dat is. Als je een 4K Blu-ray-speler aansluit op een oude soundbar en vervolgens op een 4K-tv, kun je geen 4K-signaal naar de tv krijgen. Bovendien hebben veel tv's maar één HDMI-ingang van 4K. Controleer dat ook. Als al je hardware en instellingen correct zijn, is het misschien de kabel, dus je kunt doorgaan naar het volgende gedeelte.

De enige andere "fail" -modus van HDMI-kabels is sprankelend. Dit lijkt op sneeuw op het scherm. Het kan zwaar genoeg zijn om er statisch uit te zien, zoals een oude tv die op een dood kanaal is afgestemd, of het kunnen willekeurige maar regelmatige flitsen van witte pixels zijn. Dit betekent dat je nieuwe kabels nodig hebt.

Als de tv dezelfde resolutie ontvangt die je verzendt (de tv zegt bijvoorbeeld dat het 4K HDR is wanneer je 4K HDR verzendt), ben je helemaal klaar. Een andere kabel maakt die afbeelding niet scherper, helderder of iets anders.

Nieuwe kabelaanbevelingen

Dus laten we zeggen dat je je er geen zorgen over wilt maken, je wilt geen niet-werkende nieuwe tv riskeren terwijl je wacht op de bestelde kabels, of je bent er vrij zeker van dat je huidige kabels niet werken. Hier zijn enkele opties.

Er zijn goedkopere opties dan wat hieronder wordt vermeld, maar deze zijn afkomstig van gerenommeerde bedrijven die goede gebruikersrecensies hebben en al jaren HDMI-kabels verkopen. Ze hebben ook de rating om de bandbreedte te hebben om 4K- en HDR-inhoud te verwerken. Dit wordt vaak weergegeven als "18 Gbps", verwijzend naar de hoeveelheid bandbreedte die mogelijk is.

Dat wil zeggen, als u alleen het korte antwoord wilt en niet wilt nadenken, zijn dit de beste opties, afhankelijk van waar u ze wilt kopen. Ik gebruikte 6-foot / 1.8m als het voorbeeld voor de prijs, maar elk merk of outlet biedt ook langere en kortere opties.

Verbonden gedachten

Er zijn natuurlijk veel andere opties.

Als u wilt blijven zoeken naar de beste deal, moet u ervoor zorgen dat de kabel die u overweegt Premium Certified is, zegt dat deze 4K / 60 kan uitvoeren of een bandbreedte van 18 Gbps aankan. En het is een toegevoegde bonus als het een garantie heeft zoals de Amazon- of Monoprice-kabels.

Er bestaat niet zoiets als HDMI-kabel "versies". Net als in, bestaat er niet zoiets als een "HDMI 2.0" -kabel. De versienummers hebben betrekking op de verbindingen in uw tv, ontvanger, soundbar, enz. Dus uw tv en 4K Blu-ray-speler moeten beide HDMI 2.0 hebben om HDR-inhoud te kunnen bekijken, maar de kabel die hen verbindt kan niets schelen. Het is gewoon een domme pijp.

Zolang die pijp "groot" genoeg is, dat wil zeggen, voldoende bandbreedte heeft, zou je goed moeten zijn om te gaan. De 18Gbps die je hier hebt genoemd, is ontstaan met de HDMI 2.0-specificatie, dus als een kabel het claimt, is deze waarschijnlijk gebouwd om de extra gegevens te verwerken die HDMI 2.0-verbindingen kunnen bieden.

Als u langere runs nodig heeft, overweeg dan actieve kabels. Deze trekken een beetje kracht uit de HDMI-verbinding om het signaal te versterken. Monoprice heeft bijvoorbeeld een aantal die Spectra7- technologie gebruiken, voorheen RedMere. Ik heb onlangs een van deze gekocht om mijn projector aan te sluiten en tot nu toe werkt het uitstekend. Er is geen specifieke afstand waarover u actieve kabels zou moeten krijgen. Het zal afhangen van je specifieke uitrusting. Een passieve kabel van 25 voet / 7,6 m kan werken tussen een ontvanger en een tv, maar niet met een andere ontvanger of andere tv. Lange actieve kabels zouden voor iedereen moeten werken.

U hoort mogelijk melding van HDMI 2.1, maar maak u er voorlopig geen zorgen over. We zijn jaren verwijderd van producten die de bandbreedte nodig hebben die beschikbaar is met een HDMI 2.1-verbinding. Je kunt nu beter goedkope kabels kopen, en dan over meerdere jaren (of waarschijnlijk, vele jaren), goedkope HDMI 2.1-kabels krijgen.

Tenslotte, als je de kabels door een muur wilt leiden, zorg dan dat je hiervoor HDMI-kabels krijgt. Controleer uw lokale bouwvoorschriften voor wat u nodig heeft.
Een paar:No Volgende:Ethernet-kabels en hoe ze werken