Type C USB-kabel is niet te stoppen, alle eerste 10e generatie Core I-processors van Intel ondersteunen vier Thunderbolt 3-poorten

Zoals voorspeld door Computex, heeft Intel vandaag de details van de eerste 10e generatie Core i-processors aangekondigd, inclusief i3 tot i7 U-serie en Y-serie chips, in totaal 11 modellen. Wat echt verrassend is, is de naamsverandering. Intel koos er niet voor om het model in vijf cijfers te veranderen. In plaats daarvan heeft het de laatste code verwijderd en vervolgens twee codes toegevoegd om het interne display weer te geven. "G7" is een chip met 64 "uitvoeringseenheden" (EU), "G4" heeft 64 48 EU's en "G1" heeft 32 EU's. Dus de top-chip wordt "Core i7-1068G7" en de laagste is "Core i3-1000G1".


Lezers met scherpe ogen hebben misschien ontdekt dat de woorden "U" en "Y" traditioneel aangeven dat TDP verdwenen is. Vanuit het perspectief van het model zijn alle chips uit de U-serie de vierde code met "8" of "5" als het nummer (het einde van 8 is 28W, het einde van 25 is 25W), terwijl de "Y" -serie is " 0 "is de vierde code (12W), dus deze moet tot op zekere hoogte kunnen worden onderscheiden, maar niet zo vanzelfsprekend als vroeger.


Niet alleen is het ge├╝pgraded naar een 10 nm-proces, de Sunny Cove die in de 10e generatie wordt gebruikt, is naar verluidt een belangrijke architecturale verandering. Naast het vergroten van L1- en L2-caches, kan IPC ook 18% hoger zijn dan de vorige generatie, waardoor de processor ongebruikt blijft. Een te hoge frequentie gebruiken kan dezelfde snelheid hebben als in het verleden. Alle chips ondersteunen ook maximaal vier Thunderbolt 3-poorten, evenals een nieuwe generatie Wi-Fi 6-connectiviteitstechnologie.


Met de lancering van de nieuwe chip zouden we binnenkort een nieuwe golf van notebooks moeten kunnen inluiden, die mogelijk gebaseerd zijn op de upgrade van de oude modellen in de begindagen, maar het volgende Project Athena wordt zeer verwacht!

Type C-kabel wordt de enige keuze van elk apparaat in de komende jaren en is niet te stoppen.