Samsung zal de Galaxy Fold in september uitbrengen

[van]


Drie maanden. Dat is hoe lang het geleden is dat Samsung aankondigde dat het de Galaxy Fold zou vertragen vanwege problemen die zich voordeden nadat recensenten het bijna $ 2.000-apparaat in handen hadden gekregen. Mensen wezen op een scharnier waardoor puin naar binnen kon vallen en de schermbeschermer als probleemgebieden, en Huawei vertraagde ook de opvouwbare Mate X. We hebben gespeculeerd over hoe het bedrijf het kon repareren, geruchten dat een herontwerp compleet is en aanwijzingen dat updates komen binnen, maar tot nu toe weinig officiƫle verklaringen.

Samsung heeft de volgende stap voor de vouw onthuld, namelijk het apparaat in september op 'bepaalde markten' uit te brengen. Het bedrijf vermeldde verschillende wijzigingen in het persbericht en ze zijn in lijn met de eerdere geruchten. Samen met het persbericht bracht Samsung ook een galerij met foto's van het apparaat uit en het lijkt ons in grote lijnen op de Fold die dat al deed.


De beschermende laag boven het 7,3-inch Infinity Flex-display van de Fold reikt nu verder dan de ring, zodat mensen het niet proberen af te trekken, en de scharnierkapjes aan de boven- en onderkant zijn verbeterd om te beschermen tegen externe deeltjes die er in kunnen komen. zijn ook extra metalen lagen onder het flexibele display, en de ruimte tussen het scharnier en het lichaam is verkleind.

Samsung heeft niet onthuld wat de "geselecteerde markten" zijn die de vouw in september zullen krijgen, maar belooft alleen meer details dichter bij de lancering. In de tijd dat de hardware opnieuw is ontworpen, zegt het bedrijf dat het ook werkt aan de software-ervaring van de Fold, waaronder het optimaliseren van meer "apps en services" om aan zijn unieke mogelijkheden te voldoen.

We ondervonden geen hardwareproblemen met onze review-eenheid, maar stuitten wel op problemen met app-compatibiliteit, en de extra ontwikkeltijd is misschien iets om dat op te lossen. Bekijk de video van onze recensie dit voorjaar, terwijl we wachten om de tweede poging van Samsung in een opvouwbare toekomst te bemachtigen.