Samsung lanceert smartphone RAM met hoge capaciteit, gebouwd voor 5G en AI - technische kabel
Het is nog maar een paar maanden geleden dat Samsung de DRAM met de hoogste capaciteit tot nu toe heeft onthuld - een LPDDR4X-pakket van 12 GB voor premium-apparaten - maar dat volgt al op een sneller model van dezelfde grootte. De Koreaanse techgigant is begonnen met massaproductie, wat volgens hem de eerste 12 GB LPDDR5 voor telefoons in de industrie is en later deze maand ook met de massaproductie van 12 GB LPDDR5-pakketten begint. Samsung introduceerde vorig jaar zijn LPDDR5-chiptechnologie in de hoop 5G-telefoons te voorzien van een snel, energiezuinig RAM-geheugen dat machine learning en AI-toepassingen mogelijk maakt.

Net als de LPDDR4X RAM is de component gebouwd op de tweede generatie 10-nanometer-chip van Samsung. Het werd echter ontworpen om ongeveer 1,3 keer sneller te zijn. In een pakket van 12 GB met acht 12 GB-chips kunnen met dit onderdeel maar liefst 44 GB aan gegevens of ongeveer 12 full-HD-films worden overgedragen, op basis van de berekening van Samsung, in één seconde. Verder verbruikt de nieuwe component 30 procent minder stroom dan zijn voorganger. Samsung zegt dat deze kenmerken de volgende generatie vlaggenschiptelefoons de mogelijkheden zullen geven die ze nodig hebben "om volledig gebruik te maken van 5G- en AI-mogelijkheden zoals ultra-high-definition video-opname en machine learning, terwijl de levensduur van de batterij aanzienlijk wordt verlengd"

De geheugenactiviteiten van Samsung hebben de afgelopen maanden te lijden gehad van een daling van prijzen en verkopen, dus het is geen verrassing dat het de zaken in die afdeling op gang heeft gebracht. Het conglomeraat is namelijk van plan om volgend jaar een 16 GB LPDDR5 te ontwikkelen voor smartphones met nog geavanceerdere functies.


[van]