Flash-geheugen wil prijzen verhogen? Niet zo gemakkelijk Q3 zal 10% uitvallen - Tech Lan-kabel

- Jun 21, 2019-

De DRAMeXchange-enquête wees uit dat naarmate het handelsgeschil tussen de VS en China hoger wordt, de vraag naar smartphones en servers in 2019 lager zal zijn dan oorspronkelijk verwacht. Bovendien hebben CPU-tekorten in de eerste helft van het jaar nog steeds een geringe impact op notebookzendingen. Daarom is eMMC / UFS, SSD en andere producten in het derde kwartaal van het hoogseizoen zendingen misschien niet zoals verwacht, daling van de contractprijs is moeilijk.


In de eerste helft van 2019 concentreerde OEM zich op verschillende soorten producten om de voorraad te verminderen en het momentum van opslag was zwak. De gemiddelde prijs van NAND Flash-contracten is gedaald met bijna 20% gedurende twee opeenvolgende kwartalen. Het is niet naar voren gekomen omdat de markt verwacht te rebelleren vanwege prijselasticiteit.


Met het oog op het derde kwartaal, Jibang Consulting zei dat, ondanks de internationale situatie, de vraag situatie nog steeds zal verbeteren, de daling van de contractprijs de mogelijkheid heeft om te krimpen, aan de andere kant, het voorraadniveau van de leverancier is nog steeds niet volledig opgelost, de tweede de helft van de zending zal bang zijn voor Downgrade, dus het is niet gemakkelijk om te zien dat de contractprijs weer oploopt.


Volgens het reguliere eMMC / UFS en SSD wordt verwacht dat de vraag naar smartphones en notebookfabrikanten in het derde kwartaal zal toenemen. Bovendien hebben de voorgaande twee kwartalen een grote prijscorrectie ondergaan, waardoor de contractprijs naar verwachting zal dalen. Het zal convergeren in de voorgaande twee kwartalen, met een daling van ongeveer 10%.


Op het gebied van productproductie zal eMMC / UFS, dat wordt gedomineerd door de markt voor mobiele apparaten, nog steeds gebaseerd zijn op 64/72-laags 3D NAND. De zichtbaarheid van 92/96-layer 3D NAND is hoger in de Client SSD, waardoor de kosten blijven dalen.


In de kanaalmarkt Wafer-contractprijs ligt de huidige transactieprijs vrij dicht bij de contante kosten, de leverancier heeft beperkte ruimte voor verdere prijsverlaging, dus de strategie zal gebaseerd zijn op eMMC / UFS, SSD en andere productvraag als prioritaire onderhandeling doelwit. Tenzij het voorraadniveau ondraaglijk is, zal er geen positieve actie plaatsvinden ten aanzien van de Wafer-contractprijs en sommige leveranciers verwachten het 256Gb-product weer op het winstniveau te krijgen.


Jibang Consulting is van mening dat de prijsterugval van Wafer vanwege de zwakke marktomstandigheden minder waarschijnlijk is en dat de daling in de komende maanden naar verwachting binnen de 5% zal blijven.


Een paar:Spion-foto's laten zien dat IPhone 11 eindelijk Blikseminterface gaf aan USB-C - digitale kabel Volgende:Alles aangekondigd op E3 2019 inclusief Xbox Project Scarlett, Halo, Star Wars, Cyberpunk 2077, Doom Eternal And More - Lancable