Apple kondigt overname van Intel's modemdivisie aan voor $ 1 miljard - technische kabel

Apple heeft donderdag aangekondigd dat het heeft ingestemd met het verwerven van een meerderheidsbelang in de Intel smartphonemodemdivisie. Volgens de verklaring zullen 2.200 Intel-werknemers zich bij Apple aansluiten. Apple betaalde $ 1 miljard voor Intel-werknemers, intellectueel eigendom en andere apparaten. De transactie zal naar verwachting in het vierde kwartaal worden afgerond. Intel CEO Bob Swan zei in een verklaring: "Met deze overeenkomst kunnen we ons concentreren op de ontwikkeling van technologie voor 5G-netwerken met behoud van de belangrijkste intellectuele eigendom en moderne technologieën die door ons team zijn gecreëerd."

Intel biedt momenteel modems voor de iPhone van Apple, zodat deze verbinding kan maken met providers zoals Verizon en AT&T. Maar in april van dit jaar kondigde Intel plannen aan om zich terug te trekken uit de markt voor smartphonemodems. Swan zei destijds dat dit kwam omdat Intel 'geen duidelijke winst en een positief rendement heeft'.Apple is de enige modemklant van Intel. Maar eerder dit jaar, als onderdeel van een patentlicentieovereenkomst, stemde Apple ermee in Qualcomm-chipsets "voor vele jaren" te kopen, waarvan analisten denken dat Qualcomm chips voor toekomstige iPhones zal krijgen, inclusief versies die in de toekomst mogelijk 5G-netwerken ondersteunen.


Uit media-rapporten en vacatures blijkt dat Apple zijn eigen 5G-chipset bouwt. Analisten zeggen dat het intellectueel eigendom dat het van Intel heeft verworven van cruciaal belang zal zijn voor deze inspanning.


Prakash Sangam, oprichter van onderzoeks- en adviesbureau Tantra Analyst, zei in een interview dat "Apple beseft dat dit niet zomaar een chip is - het is een strategisch intellectueel eigendom van netwerkapparaten. Dit is een van de belangrijkste strategische intellectuelen die ze niet hebben hebben, en het is logisch om het te hebben. "


Wedbush-analist Dan Ives schreef maandag in een rapport: "Voor Cupertino is dit duidelijk een 'dubbele weddenschap' op 5G. 5G is de toekomst van de smartphones van het bedrijf In de kern stellen deze chipactiva Apple in staat zijn supply chain en core verder te beheersen chipontwerp. "


Johny Srouji, senior vice-president van hardwaretechnologie bij Apple, zei in een verklaring: "Apple is verheugd zoveel uitstekende technici bij ons groeiend team voor mobiele technologie te voegen. Samen met onze belangrijke acquisitie van innovatief intellectueel eigendom zal er hulp zijn om de ontwikkeling van onze toekomstige producten en laat Apple in de toekomst verder differentiëren. "[van]